zaterdag 17 september 2016

LIEFDE

(H)et moet geen Efteling worden, alsjeblieft niet, las ik in Het PAROOL. Wat het dan wel moet worden? Een themapark in Amsterdam dat om de liefde draait: Hart van Holland. Het is een idee van Frank Goossen (59), de docent aardrijkskunde van een middelbare school uit Nijmegen.

Op het centrale plein in het park moet een gouden hart van tien meter hoog komen, met in het water eromheen kleine Cupido-engeltjes die hun pijlen op het hart richten. Ook is er een plan voor een 'fontein van de liefde', een verlichte waterval van 15 meter hoog met bovenop een terras en een uitkijkpunt. Nee, dat is geen Efteling, dat is nog veel erger! Nijmegen heeft zijn plan afgewezen, met als reden: ruimtegebrek.

Samen met zijn vrouw, Lisbeth Mollocondo Vargas, heeft Goossen een brief gestuurd aan burgemeester Van der Laan om te vragen of de gemeente wil helpen met het realiseren van hun droomproject, waarmee ze al zo'n tien jaar bezig zijn. Ik hoop en verwacht dat Van der Laan voldoende Amsterdammer is om het plan ook te af te wijzen, met als argument: compleet gebrek aan goede smaak.