dinsdag 26 maart 2013

Passie

Een kleine twee jaar gelden schreef ik dit erover. A.s. donderdag kunnen we voor de derde keer naar dit fenomeen - The Passion - kijken. Zulk mooi weer als twee jaar geleden wordt het dit jaar zeker niet, maar daar staat tegenover dat deze keer een voormalig vicepremier en de huidige voorzitter van de Tweede Kamer zich onder de uitvoerenden  bevinden. Dit programma gaat immers niet over Jezus, maar over BN'ers

De inmiddels al bijna stokoude Anita Meyer (59) speelt Maria, de moeder van Jezus, Je kunt er bijna vergif op innemen dat zij haar oude hit 'Why, tell me why' zal zingen. Dat lijkt me wel een logische vraag voor een moeder die haar zoon aan een kruis ziet hangen en bij mijn weten heeft Anita sindsdien geen hit meer gehad en moet ze het in inmiddels hebben van de schnabbeltour en omroep Max.

Er zijn tijden geweest dat de Matthäuspassion van Bach integraal op de tv werd uitgezonden. Maar ja, dat duurt al gauw een uur of twee en er zitten geen BN'ers in, althans geen BN'ers die normaliter van een duikplank springen of in Lapland gaan bungee jumpen. 'The Passion' duurt maar een uur en hele stukken kun je lekker meezingen. Kijken!
x