dinsdag 15 april 2014

Contactloos

In Het PAROOL las ik dat met ingang van vandaag particuliere klanten van ING 'contactloos' kunnen betalen, d.w.z. ze houden hun betaalpas tegen een daarvoor geschikte betaalautomaat en hoeven geen pincode meer in te voeren. Er kan zo maximaal 25 euro verrekend worden. Inmiddels beschikken al zo'n vier miljoen ING-klanten over zo'n pas. Het zal niet lang meer duren en dan beschikken alle ING-klanten over zo'n pas en waarschijnlijk zullen de andere banken deze nieuwe ontwikkeling gaan volgen. Tegen die tijd zullen alle pinautomaten wel geschikt zijn voor contactloos betalen.

Waarvoor hebben ze destijds ook al weer die pincode ingevoerd? Volgens mij om te voorkomen dat iedere gek met jouw pinpas zou kunnen betalen. In reclameboodschappen klonk de tekst: "Je mag alles van me weten, behalve mijn pincode." Als je zo'n contactloze pinpas verliest, mag je hopen dat je dat gauw genoeg merkt, want anders kan iemand er vrolijk mee gaan winkelen.  O ja, maar 25 euro per winkel, maar in een beetje winkelcentrum kun je in een paar uur al gauw aardig wat winkels bezoeken. In 'mijn' winkelcentrum kun je zo het een ander aanschaffen bij AH, Jumbo, Etos, V & D, de Hema, Blokker, Gall en Gall, de Kijkshop. Allemaal zaken die ruim voorzien zijn in arikelen voor minder dan 25 euro.

Ik kan me moeilijk voorstellen dat de ING die contactloze pas gaat invoeren omdat het hier om een wens van veel van zijn klanten gaat.Of zijn er juist veel ING-klanten die er maar niet in slagen hun pincode te onthouden? Los daarvan zouden klanten op zijn minst de mogelijkheid moeten hebben er zelf voor te kiezen of ze een bankpas met of zonder pincode willen gebruiken.
x