maandag 19 oktober 2015

ZORGEN

Hans de Boer, voorzitter van werkgeversvereniging VNO-NCW, maakt zich zorgen, lees ik in Het PAROOL, zorgen over de grote populariteit van Geert Wilders. In de wekelijkse peiling van Maurice de Hond steeg de PVV deze week naar een recordhoogte van 37 zetels.

Heeft Hans te doen met al die asielzoekers en andere vluchtelingen? Misschien ook wel, maar er zit hem iets anders dwars: 'Als Nederland het imago krijgt dat het weinig met het buitenland te maken wil hebben en bang is voor andere culturele invloeden, dan is dat een zorgpunt', zei voorzitter van werkgeversvereniging VNO-NCW Hans de Boer vandaag in WNL op Zondag.

Hans is dus bang dat wij minder handel met het buitenland kunnen drijven, als Wilders teveel invloed krijgt.

Waar maakt Hans zich nou zorgen om? Hij denkt toch niet dat ze in die buitenlanden veel positiever denken over die vluchtelingen? Hongarije bouwt een hek langs zijn grenzen om de vluchtelingen tegen te houden. Frankrijk heeft zijn 'Front National'. In Duitsland hebben ze 'Pegida', Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes. In België hebben ze ook een paar van die onfrisse clubjes. Ik heb Hans, of welke ondernemer dan ook, nooit horen zeggen dat hij met die buitenlanden geen handel wil drijven. Ze zullen daar denken dat we gewoon bij de club horen.