vrijdag 26 april 2019

HAATPREDIKER

De media schonken er ruim aandacht aan. Het AD bijvoorbeeld schreef:

‘Weiger Amerikaanse haatprediker de toegang tot Nederland’

De Amerikaanse haatprediker Steven Anderson wil op 23 mei in Amsterdam komen spreken. Het COC, CIDI en politieke partijen willen dat hem de toegang tot Nederland wordt ontzegd.

Femke Halsema noemt het in Het Parool 'zeer onwenselijk' dat deze man op 23 mei de stad bezoekt. 'Zijn uitspraken zijn kwetsend en een aanval op de vrijheid van de lhbti-gemeenschap,' aldus de burgemeester in een verklaring. 

Die mafkees, die ook nog holocaustontkenner is, komt hier preken voor eigen parochie. Zijn toehoorders zullen dus vooral bestaan uit mensen, die om religieuze of andere redenen toch al tegen lhbt'ers zijn.  Die hoeft hij niet op te roepen tot haat. Dat doen ze al, al denk ik dat in dit land zelfs de allerfundamenteelste christenen niet tot het vermoorden van lhbt'ers zullen willen overgaan. We zijn hier toch wat minder gek dan de Amerikanen.

Ik ben er niet voor die Steven Anderson de toegang tot ons land te weigeren. Ik heb een, vind ik, beter idee. Laat hem komen. Er moet achter te komen zijn, waar in Amsterdam hij zijn preek komt houden en hoe laat hij begint. Dit type houdt preken die zomaar anderhalf uur kunnen duren. Ik stel voor dat een paar duizend lhbt'ers, maar ook hetero's uiteraard, zich een een uur na aanvang rond de plaats van de bijeenkomst verzamelen, als een soort flashmob. Anderson moet een keer naar buiten komen. Raak hem met geen vinger aan! Scheld hem niet uit!

Je (her)kent misschien deze scene uit de film Apocalyps Now. De muziek is van Wagner uit Die Walküre. Die flasmob moet ook een stel zeer goede luidsprekers meenemen. Als die Anderson naar buiten komt, moeten ze lekker hardeen stuk muziek van Johan Sebastian Bach spelen, op een Bijbeltekst. Dat zal hem toch moeten aanspreken.