woensdag 13 maart 2013

Tegeltje

Het werd tijd! Ik hield die warboel niet meer uit elkaar. Nederland 1, 2 en 3; Radio 1 tot ik weet niet hoeveel. Wie gaat daar allemaal over? Dat weet ik nu eindelijk: de Nederlandse Publieke Omroep, oftewel NPO. Binnenkort, nou ja: over een paar maanden, kijken we dus naar NPO 1, 2 of 3 en luisteren we naar Radio 1 NPO t/m Radio tig NPO. Het NOS-journaal zal dan wel het NPO-journaal worden.

Geen mens heeft om die veranderingen gevraagd, maar om de een of andere reden is men bij het bestuur van de NPO gaan nadenken, niet over de tv en de radio, maar over het internet. Dat is voor hen nu kennelijk de maat van alle dingen, want er wordt steeds meer op smartphones en tablets naar de tv gekeken . Je moet dus als organisatie op het internet herkenbaar zijn. Als gebruiker/kijker/luisteraar worden we kennelijk in de war gebracht door het feit dat we de ene keer naar 'radio' zoeken en de volgende keer naar 'tv'. Op het internet moeten we een 'tegeltje' kunnen herkennen, het tegeltje van NPO. Van daaruit moeten we dan verder zoeken, want stel je nou eens voor  dat iemand naar 'Hart van Nederland'. of RTL-nieuws kijkt in de veronderstelling dat zhij het NPO-journaal ziet.

Als ik dat per se zou willen kan ik nu al tv kijken op mijn iPad. Het is helemaal niet uitgesloten dat ik dat ooit eens zal doen, bijv. als ik in het buitenland ben en het Nederlandse nieuws wil zien. Dan heb je het ook wel gehad, want als ik meer tv wil kijken, blijf ik thuis. Daar heb ik zo'n mooi groot scherm en daar kan ik zonder probleem de programma's zien die ik graag wil zien, wie dat dan ook uitzendt, zonder 'tegeltjes'.
x