zaterdag 24 september 2016

THEMA

In 1968 was ongehuwd samenwonen nog niet zo gewoon als nu.  Dus ik ben in dat jaaar getrouwd met Boukje. We leerden elkaar kennen in 1967. Dat is volgend jaar, op 2 juni, dus precies 50 jaar geleden. Helaas hebben we maar een kleine dertig jaarvan samen gedaan, want bijna twee maanden geleden was het precies twintig jaar geleden dat Boukje overleed.

Er wordt dan wel veel ongehuwd samengewoond, maar er wordt ook nog steeds veel getrouwd, alleen wat later en vaak omdat er een kind bijgekomen is. Maar als je dan toch gaat trouwen, doe je dat tegenwoordig niet zomaar, je maakt er wel iets bijzonders. Het PAROOL had gisteren een heel artikel over 5 prachtige trouwlocaties in de natuur en dan ook nog in of vlakbij Amsterdam.

Nu vielen die locaties me niet eens het meeste op, maar er werd o.a. gesproken over een 'bohemian wedding' of een wilde themabruiloft. Ongezien ga ik er vanuit dat een 'bohemian wedding' ook een soortement themabruiloft is, al heb ik geen flauw idee hoe dat 'bohemian' wordt ingevuld. Wordt daar muziek van Queen, te beginnen (en eindigen!) met de Bohemian Rhapsody, ten gehore gebracht? Is this the real life? Is this just fantasy? Lijkt me een passende tekst.

Is "Scheiden' niet een eigentijds realistisch thema voor een bruiloft?