maandag 8 mei 2017

MOTIVATIE

Als ik naar de radio luister, is dat meestal Radio 1, met vooral nieuws. Ik luister nooit naar zenders voor popmuziek, zoals 3FM, Sky Radio en Qmusic. Ik had dus nog nooit van het dj-duo Mattie Valk en Wietze de Jager gehoord. Die twee waren, tot voor kort, zo goed met elkaar dat ze zelfs een week lang met een ketting aan elkaar geklonken waren en werkten bij Qmusic.In Het PAROOL las ik: De geruchten dat Mattie Valk en Wietze de Jager - met radioshow Mattie & Wietze de uithangborden van Qmusic - zouden overstappen naar Sky Radio werden de afgelopen weken steeds hardnekkiger, maar daar zal het niet meer van komen.

Hoe dik die twee ook met elkaar waren, Mattie besloot, zonder met zijn maatje te overleggen, toch maar bij Qmusic te blijven. De Telegraaf publiceerde een e-mail van Wietze aan Mattie waarin hij o.a. schreef: En laten we eerlijk zijn: het ging niet om geld, maar om waardering en toekomstkansen. Want iedere dag alleen voor een inkomen wakker worden, is geen motivatie. Dat was dan ook niet ons uitgangspunt.

Dat had Wietze kennelijk, na zeven jaar samenwerken, niet helemaal goed ingeschat: Maar, in plaats van elkaar ‘vast te houden’, nam je het initiatief om - achter mijn rug om - te onderhandelen over een contract voor jou alleen: € 600.000,- per jaar en een Tesla voor de Mattie Valk ochtendshow. (Tesla is een auto, waarvoor je al gauw een ton kwijt bent.) Als alleen voor een inkomen wakker worden geen motivatie is, hoe noem je dan een jaarsalaris van zes ton plus een auto van minimaal één ton? Die Mattie verdient nog meer dan Matthijs van Nieuwkerk. Die doet het natuurlijk ook niet voor het geld en bovendien mogen ze bij de publieke omroep omroep niet zo veel betalen als bij Talpa, waar Sky Radio bij hoort.