dinsdag 8 december 2015

GEDULD

Je kent dat wel: mensen komen van vakantie terug en vertellen razend enthousiast over die plaats of streek waar ze zijn geweest en waar het ontzettend leuk/mooi/gezellig/noem-maar-op is en waar je nauwelijks toeristen tegenkomt. Doe dat nooit! Voor je het weet organiseren alle grote touroperators er reizen heen. Benidorm moet ooit een pittoresk vissersplaatsje zijn geweest. Bij Wikipedia lees je: Benidorm bezit na Londen en Parijs het grootste aantal hotelbedden van Europa.

Ik kan rustig enthousiast (blijven) vertellen over mijn vakanties in het Zweedse nationale park Sarek. Hoeveel mensen zijn er gek genoek om een paar weken te gaan wandelen met zo'n 25 kg op hun rug door bergachtig terrein, waar geen wegen, zelfs geen voetpaden zijn, waar geen mens woont en waar het sterft van de muggen?

Wat voor plaatsen of streken geldt, geldt ook voor leuke restaurantjes en winkeltjes waar je van die lekkere/aardige dingen kunt kopen. Nooit verder vertellen! Een stad als Amsterdam kent veel van die zaakjes. Maar daarover is al veel te veel gezegd. Lees dit atikel in Het PAROOL maar eens.