woensdag 4 juni 2014

Natuur

Staatsbosbeheer wil graag de natuur naar (de mensen in) de stad brengen. Hoe doet Staatsbosbeheer dat? Dat vertelt Het PAROOL: op een tramhuisje op het Leidsepleinis is voor een dag een 'vogelnest' gebouwd. De actie van Staatsbosbeheer moet ervoor zorgen dat mensen zich weer verbonden gaan voelen met de natuur. Via een ladder kun je omhoog klimmen en er voor enkele minuten in gaan zitten. Nou, ben je dan even met de natuur verbonden?


Het PAROOL vertelt ook over een actie van de natuur zelf: Wie de Albert Cuyp afstruint rond sluitingstijd, treft de heerschappij van de reiger aan. Eerst denk je nog: o, daar is hij, met zijn enge bakkes en zijn pedante vriendjes, laten we maken dat we wegkomen, straks gaan we er allemaal aan. Maar wees niet bang: ze komen niet voor ons. Ze zijn hier maar voor één ding: vis. (...) Het is een bontgekleurd gezelschap, dat hier ongevraagd doet alsof het thuis is.

De reiger en andere dieren zijn natuurlijk het hele jaar door in de stad te zien. Waarom haalt Staatsbosbeheer dan van die rare fratsten uit?
x