woensdag 4 februari 2015

KIEZEN

'Radar' besteedde afgelopen maandag o.a. aandacht aan de website 'kiesbeter.nl' ("Wijst de weg naar betere zorg"). In de uitzending wezen diverse kamerleden op gebreken van deze website. Ik besloot de proef op de som ook eens te nemen. Ik ging naar de website en vulde in dat ik zocht naar ziekenhuizen die iets konden doen aan COPD, op een afstand van max. 15 km van het postcodegebied waarin ik woon. En jawel hoor: het BovenIJ ziekenhuis, het dichtste bij van alle, stond erbij. Ook het Sint Lucas Andreas ziekennhuis, waar ik momenteel onder behandeling ben, werd vermeld. Ook het VU-ziekenhuis en diverse vestigingen van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuisthuis werden genoemd.

Verder trof ik aan:
DC Klinieken Lairesse: de website daarvan gaf diverse specialismen aan, maar geen longziekten;
Stichting Medisch Centrum Jan van Goyen: idem dito.

Ik zag ook Bergman Clinics | Kliniek voor Uiterlijk en Huid | Amsterdam en Opsis Oogziekenhuis - Locatie Amstelveen. Het leek me niet noodzakelijk door te klikken voor verdere informatie.

Ik heb ook nog eens gezocht met 'hartfalen' en 'prostaatkanker'. Merkwaardigerwijs leverden die dezelfde rij ziekenhuizen op.

Ik dacht: 'Ik bel eens met het 'Zorginstituut', dat die website beheert. Ik legde mijn verwondering voor aan een dame die ik aan de lijn kreeg. Haar reactie (niet letterlijk): "Degenen die de informatie hebben opgsteld zullen toch wel weten waar ze het over hebben."

Bovenstaande tekst heb ik gistermiddag per e-mail voorgelegd aan het Zorginstituut met de vraag om een reactie. Meer dan een geautomatiseerde bevestiging kreeg ik niet. De 'echte' reactie zal ik hier publiceren.