maandag 9 september 2013

HAAR

De wolken waren al vrij snel weer op grote afstand gedreven en daar zijn ze nu nog. Stiekem vond ik dat wel een beetje jammer. Ik had een fikse bui wel leuk geonden. Ik wilde wel eens weten hoe het voelt in je blootje in de regen te lopen. Maar dat zit er nu dus niet in, of het moet morgenvroeg nog gaan regenen. Dat moet dan echt vroeg zijn, want om 12.40 uur vertrekt mijn bus naar het vliegveld.

Ik zit nu op het (overdekte) terras van de 'Poolbar'. Ik kijk nu eens bewust naar voorbijgangers (m/v). Ik wist het wel zo'n beetje, maar nu weet ik het zeker: wil je een beetje 'comme il faut' zijn, dan mag je alleen het haar op je hoofd nog gewoon laten groeien. Het begrip 'schaamhaar' heeft een nieuwe betekenis gekregen: het is al het haar waarvoor je je schaamt. Het is, geloof ik, ergens in de zeventiger jaren van de vorige eeuw begonnen, maar tegenwoordig kun je je met haar op de 'verkeerde' plaatsen eigenlijk niet meer vertonen in een sauna of op het naaktstrand. Zoals bekend doe ik nooit mee aan onzinnige trends. Ik laat al jaren wat extra haar groeien in de vorm van mijn baard. Onwetende buitenstaanders zullen wellicht denken dat ik eraan begonnen ben mijn 'echte' schaamhaar te verwijderen, maar dat ik halverwege ben opgehouden. Niets daarvan. Dat hebben verpleegkundigen gedaan voorafgaande aan operaties in die omstreken. Nu gaat gewoon de natuur weer zijn gang.

Wolken

Dit is de eerste dag hier, in de tijd dat ik er ben dan, dat de dag met vrij veel bewolking begint. De afgelopen dagen was het voortdurend zeer zonnig, maar niet onprettig heet. Ik ben overigens zo verstandig geweest niet voortdurend in de zon te gaan liggen. Ik heb mijn gevoelige huid alleen aaan de zon blootgesteld als ik van A naar B liep. Zitten en liggen deed ik overdekt, als ik iets ging eten en/of drinken, of in de schaduw van een boom, die dienst deed als natuurlijke parasol. Vandaag moet ik ook al weer denken aan teruggaan (morgen). Ik moet er nog achter komen wanneer mijn bus naar het vlliegveld gaat, bijvoorbeeld. Ik heb me wel goed vermaakt hier. Het was net als een weekje thuis, alleen warmer en bloter.