zaterdag 25 april 2015

BEZWAAR

In een commercial van Aviko komt een scene voor, waarin de broek van een man in de fik vliegt. Dat wordt op een 'vrolijke' manier gebracht. Daartegen is veel bezwaar gemaakt, met name door mensen die zelf brandwonden hebben opgelopen, of door mensen uit hun omgeving. Brandwonden zijn bepaald niet leuk.

Ik begrijp dat het voor betrokkenen vervelend is om onverhoeds herinnerd te worden aan zo'n pijnlijke gebeurtenis en dan ook nog eens op een manier die nogal luchthartig is. Maar mag ik dan ook eens bezwaar aantekenen?

Van tijd tot tijd verschijnen er boeken, artikelen of documentaire films waarin uitvoerig wordt beschreven hoe het is om met kanker te leven, of met een persoon die daaraan (over)lijdt. Zulke geschriften worden vaak lovend besproken. Ze zullen misschien ook wel boeiend zijn voor mensen die zich nooit in zo'n situatie bevonden hebben. Ik heb dat toevallig wel meegemaakt. Neem van mij maar aan dat je er niet blij van wordt. Na bijna 19 jaar ben ik het nog altijd niet vergeten. Maar ik heb er een hekel aan om er op, voor mij, onverwachte momenten dierect aan herinnerd te worden. Maar het gaat maar door.