woensdag 17 september 2008

Tolerant

In Trouw waarschuwt Agnes Jongerius, voorzitter van de FNV, voor het ontstaan van een 'zwarte onderklasse'. Daarmee doelt ze ze niet op mensen met een donkere huid, maar op mensen van Marokkaanse herkomst. Op dat artikel ga ik niet in. Als je, zoals ik, de digitale versie van Trouw leest, kun je meteen online op de inhoud van een artikel reageren. Dat gebeurde dus ook n.a.v. het artkel over de zwarte onderklasse. Het merendeel van de reacties ademde dezelfde, voorspelbare geest. Hieronder heb ik een aantal citaten op een rij gezet. (De eventuele typefouten stonden in het origineel.)

Door geen uitkeringen te verstrekken gaan ze wel aan t werk.

Ooit een allochtoon in de bouw-, metalelectro- of installatiesector gezien? Laat staan in de agrarische en weg- en waterbouw..

Het zou goed zijn als de FNV haar excuses zou aanbieden voor het pleiten voor het omzetten van de tijdelijke werkvergunning van de gastarbeiders in een definitieve status voor Nederland.

De islam is geen religie maar een poltiek-economische doctrine die alle ontwikkelingen en vooruitgang tegenhoudt.

Daarom vind je allochtonen ook niet in technische beroepen omdat daar inventiviteit en inzet voor nodig zijn.

Links heeft de import van een laaggeschoolde, deels analfabete onderklasse zelf altijd gewild, en legt nu de schuld bij de samenleving.

doe je hoofddoek af, voltooi een behoorlijke opleiding, stop met blowen, omarm de Nederlandse samenleving als de jouwe, toon respect voor Nederlandse waarden en normen

Wij hebben het geprobeerd , en hebben verscheidene Marokkanen , in ons geval , de kans gegeven om zich te bewijzen , dat hebben we geweten , grote monden ,discrimineren naar ons toe , lange tenen , ziekte verzuim , dagelijks te laat komen , 2 weken later , alsof het normaal is van vakantie terug komen met elke keer dezelfde smoes ,oma , opa of neef overleden

Zoals de bekende linkse bestuurlijke elite vaker doet geven zij de schuld van de door hun veroorzaakte chaos en segregatie aan anderen

Misschien dienen bepaalde mensen zich ook meer 'employable' op te stellen. Alleen al de solicitatiebrieven die ons bedrijf van vertegenwoordigers van deze 'zielige' groep heeft ontvangen. We zijn een bedrijf geen liefdadigheidsinstelling...

Hebben de Rode Ridders er al eens bij stil gestaan dat het probleem bij de werkzoekende allochtoon zou kunnen liggen.

Als de werkloosheid gekleurd is, komt dat doordat allochtonen zich onvoldoende aan Nederland hebben aangepast.

Moet ik me hierover verbazen? Nadat we de afgelopen 25 jaar ons land hebben laten volstromen met 'vluchtelingen', resulterend in een generaal pardon?

Het kan niet zo zijn dat een nieuweling de dienst gaat uitmaken alsof hij god zelf is waarvoor iedereen moet buigen. Hij zal moeten beginnen met zich aan en in te passen.

Ik ben altijd weer blij te mogen constateren dat ik in een tolerante, niet-discriminerende samenleving woon.