dinsdag 27 oktober 2015

DOORDRAMMEN

Bij het Bel-me-niet Register kun je aangeven dat je niet gebeld wenst te worden door bedrijven die je iets willen aansmeren. Ik heb me daar al lang geleden bij aangemeld. Toch werd ik recentelijk twee keer gebeld. Oh ja, ik had alleen mijn vaste telefoonnummer opgegeven en ik werd gebeld op mijn mobiele nummer.

Beide keren werd niet geprobeerd mij iets aan te smeren, want beide keren ging het om een non-profitorganisatie: de Vereniging Milieudefensie en het Aidsfonds. Van Milieudefensie ben ik al een jaar of veertig lid en ze hebben al aardig wat geld van mij ontvangen. Aan het Aidsfonds heb ik recentelijk een bescheiden bedragje overgemaakt via een sms'je.

Beide organisaties begonnen met mij uitvoerig bedanken voor de reeds verleende financiële steun. Toen kwam het vervolg: zou ik ik niet elke drie maanden een bedrag van enige euro willen overmaken? Ik antwoordde dat hun doelen mij zeer sympathiek waren, maar dat er meer goede doelen zijn die ik wil ondersteunen en dat ook mijn inkomen zijn grenzen kent. Toen gingen ze beiden door zoals de slechtste telemarketeers: steeds dezelfde argumenten herhalen, het bedrag(je) dat ze graag zouden ontvangen halveren. Ze gingen me, kortom, behoorlijk irriteren. Ik heb nog op zo'n vriendelijk mogelijke manier het gesprek beëindigd. Als je jezelf als goed doel onsympathiek wilt maken, moet je het zo doen.