donderdag 18 oktober 2012

Opmerkelijk

Het ligt ongetwijfeld aan de pillen die ik slik, maar tot nu toe kost het stoppen met roken me minder moeite dan eerdere gelegenheden, waarbij ik het probeerde.  Er zijn van die (verwachte) momenten dat het door mijn hoofd schiet een sigaret te pakken. Bijvoorbeeld als ik met een kop koffie uit de keuken komen en aan de tafel ga zitten, of als ik zit na te denken over de volgende zin van mijn blog. Het zijn heel korte momenten en ik voel geen vreselijk grote trek in nicotine.

Voor zover ik kan nagaan lijd ik ook niet aan negatieve stemmingen. Het is moeilijk te controleren als je alleen leeft, want er is niemand op wiens gedrag ik sacherijnig kan reageren. Vandaag is het trouwens Boukjes verjaardag. Ik besteed daar hier nooit aandacht aan, al vergeet ik ht uiteraard nooit. Al is het maar omdat ik dan Sjouk moet feliciteren met haar verjaardag. Ik denk dat Boukje best een beetje trots op me geweest zou zijn, dat ik al drie dagen niet gerookt had. Meestal kwam ik niet veel verder dan twee dagen.

Ik ben ook (nog?) niet als plaatsvervanger voor het roken gaan snoepen. Ik zal nog wel eens dropjes kopen, maar dat doe ik wel vaker. Vannacht was er iets opmerkelijks. Ik werd wakker met een kriebelhoest en verstopte neus. Dal lig ik niet lekker wakker te wezen, dus ik ben een uurtje uit bed gegaan en heb wat naar de radio geluisterd en gelezen. Normaliter zou ik daarbij gerookt hebben. Ik heb geen moment de behoefte gevoeld. Het gaat goed.

========================
Ik heb 3 dagen niet gerookt. (Wordt vervolgd.)
========================
x