donderdag 2 februari 2017

MINISTER

Stel een coördinerend minister voor ouderenbeleid aan
Het ouderenbeleid in Nederland is versnipperd over verschillende ministeries. Wij stellen één minister aan die hier integraal verantwoordelijk voor wordt.

Dat is punt 1 van het Manifest 'Waardig Ouder Worden'.

Zou het echt beter gaan voor de ouderen als er een speciale minister voor het ouderenbeleid komt? In 2007 kregen we een Programmaminister voor Jeugd en Gezin. Is er toen echt veel verbeterd voor de jeugd en het gezin? Het is mij nooit opgevallen, maar misschien komt dat door het feit dat mijn 'gezin' zich beperkt tot één persoon

Het beleid voor mensen met een handicap is ook behoorlijk versnipperd. Moeten we ook niet een coördinerend minister voor gehandicaptenbeleid aanstellen? Als we nog wat verder zoeken, vinden we vast nog veel meer snippers die coördinatie verdienen.

Maar goed, ik moet er natuurlijk blij mee zijn, dat er zo hard aan gewerkt wordt om het leven voor ons oudjes wat beter te maken. Ik vind het hartverwarmend dat Jacques d’Ancona, Marco Bakker en Bart Chabot en noem nog maar een stel BN'ers er pal voor staan dat we niet achter de geraniums verpieteren.

Hoeveel ouderen hebben er eigenlijk aan de totstandkoming van dit Manifest meegewerkt?