dinsdag 18 juni 2013

Rechtstreeks

Wat handig toch dat het ziekenhuis wifi in de aanbieding heeft en nog gratis en voor niks ook. Ik kan dus op mijn normale tijd een blogje publiceren. (Ik heb mijn laptop meegenomen. Mijn iPad heb ik ook meegenomen, want dan kan ik vanochtend mijn digitale NRC Next lezen.)

De vorige keer hebben ze er hier van afgezien ook het rechter been te dotteren, omdat ze “de bocht niet om konden”. Nu hebben ze dat niet eens geprobeerd, maar zijn ze rechtstreeks vanuit de rechter lies naar de slagader in het rechter been gegaan. Ik zal nog wel een soort nagesprek krijgen. Dan zal ik vragen waarom ze moeilijk doen, als het ook makkelijk kan. Daardoor moest ik ook nog een extra dag in het ziekenhuis doorbrengen. Er is deze keer ook een stent (een metalen buisje) in mijn been geplaatst. Zo'n ding zit al negen jaar in mijn kransslagader en daar heb ik al die tijd geen last van gehad.
Deze keer heb ik eens geen boek meegenomen, maar enkele dvd’s die je immers ook via je laptop kunt afspelen. Ik heb de eerste twee seizoenen van de tv-serie ‘Haven’ gekocht, die gebaseerd is op - eigenlijk een soort vervolg is op - ‘The Colorado Kid’ van Stephen King, dat ik overigens niet heb en ken. Ik had enkele afleveringen van die serie gezien bij de zender ‘SyFy’, die in het pakket van UPC zit. Zoals de naam al aanduidt biedt SyFy voornamelijk science fiction en horrorprogramma's. Maar het is een commerciële zender en de programma’s worden voortdurend onderbroken door reclames. Als je van horror houdt is Haven zeker de moeite waard en via de dvd's kun je die zonder hinderlijke onderbrekingen volgen,Bij het diner heb ik gisteren voor het eerst van mijn leven schorseneren gegeten, die ook wel 'armeluisasperge worden genoemd. De asperges voor rijke lui heb ik slechts één keer in mijn leven gegeten. Ik was er niet enthousiast over.

Om een uur of tien word mijn infuus losgekoppeld en mag ik weer naar huis. Over een week kom ik hier weer terug, maar dan voor een paar dagen en op een andere afdeling. Dan wordt ik, hopelijk, van mijn oudemannenkwaaltje afgeholpen. 
x