donderdag 25 augustus 2016

VERBIEDEN

Ik kijk 's ochtends al vroeg naar het NOS-journaal. Ik blijf dan wel eens hangen bij 'Goedemorgen Nederland' van WNL. Gisteren was er ook een item over (het verbieden van) boerkini's aan het strand, zoals dat in Frankrijk al gebeurt. Moeten we dat hier ook doen?

Natuurlijk werd aan een aantal strandgangers gevraagd wat zij ervan vonden. Wat bleek? Geen van hen had ooit een vrouw in een boerkini gezien. Je kunt dus  niet echt van een nijpend probleem spreken, tenzij je vindt dat mensen die in Allah geloven sowieso geen plaats verdienen in onze tolerante, liberale, democratische maatschappij.

O ja, natuurlijk, die vrouwen dragen die stomme boerkini niet omdat ze dat zelf willen, maar omdat die achterlijke moslimmannen dat nodig vinden. Laten we als één man achter die vrijheidslievende moslima's gaan staan, zoals we dat ook deden bij al die SGP-vrouwen die door hun mannen verboden werd de politiek in te gaan. Oké, ze hoeven niet meteen naar het naakstrand, een bikini is ook niet verplicht. Ze zouden even in de historie kunnen duiken en een soort badkleding kunnen maken, waarin de zedige Nederlandse dames van pakweg een eeuw geleden zich aan het strand vertoonden:
Ik vermoed overigens dat huidartsen pal achter het dragen van een boerkini staan. Dat zouden alle vrouwen moeten doen, want al dat uv-licht op de huid kan zeer schadelijke gevolgen hebben. Mannen zouden, naar marokkaans voorbeeld beter in een djellaba naar het strand kunnen gaan:
Met dat warme weer deze dagn lijkt zo'n loshangend gewaad me plezieriger dan een strakke spijkerbroek en hemd. Integreren kan ook betekenen: zaken overnemen van de 'nieuwelingen'.