woensdag 11 september 2013

Thuis

Vanochtend ben ik weer in mijn eigen bed wakker geworden. Ik vertrok gisteren onder een strak blauwe lucht uit Kroatië, het regende pijpenstelen toen ik op Schiphol aankwam. Anders dan bij de heenreis vertrokken we en kwamen we aan op de geplande tijdstippen. Vermeld mag worden dat ik de hele week in Kroatië niet gestruikeld ben, niet van een trap ben gevallen en op geen enkele andere wijze gewond ben geraakt. Dat is bij vorige tripjes, in binnen- of buitenland, wel eens anders geweest. Ik kan ook de dag weer eens beginnen met een flinke mok sterke thee.

Ik kwam gisteren thuis gelijk met mijn buurvrouw. Zij vroeg of Kroatië mooi was. Ik moest het antwoord schuldig blijven, want ik heb nauwelijks iets van Kroatië gezien, niet veel meer dan een klein deel van die naturistencamping aan de Adriatische zee. Ik heb met niemand het woord gevoerd, anders dan om een koffie of een ander drankje te bestellen of om informatie in te winnen. ("Hoe laat gaat de transferbus naar het vliegveld?" Die bus ging overigens drie kwartier te laat, maar dat scheelde weer wachttijd op het vliegveld, dat over wel vier 'gates' beschikt.

Het zal ook weer even wennen zijn het grootste deel van de dag met kleren aan rond te lopen. Dat zal wel lukken, want ik heb het vaker gedaan. En vanaf vandaag ga ik weer kranten lezen, radio luisteren en tv kijken en ga ik weer 'gewone' blogs schrijven.
x