vrijdag 16 september 2011

Voordeeluren

Ik heb nog zo'n NS-voordeelurenkaart van het eerste uur. Personen die met mij meereisden konden ook met 40% korting reizen. Binnenkort kun je alleen nog met de ov-chipkaart met de NS reizen. Dat zette mij aan het denken. Kan ik dan nog steeds anderen van mijn voordeelurenkaart laten profiteren? Ik belde dus met de NS-klantenservice. Nou, nog zeker voor een jaar kun je een kaartje met korting uit de automaten op de stations halen. Fijns!

Ik had nog een vraag. Nu kun je nog gewoon door de open poortjes op bijv. Amsterdam Centraal lopen. Na 1 oktober gaan die dicht en pas open wanneer ik mijn ov-chipkaart er tegenaan houd. Wat moet de medereiziger doen? Zijn of haar kaartje er tegenaan houden helpt niet. De ov-chipkaart er tegenaan houden betekent inchecken en dus betalen. Wat te doen?

Op die laatste vraag kon de NS-medewerkster niet direct antwoord geven. Er moest eerst overlegd worden. Het antwoord: het zal altijd mogelijk zijn het perron te bereiken. Dat geloof ik graag en ik had natuurlijk door kunnen vragen: hoe dan wel? Dat heb ik bewust niet gedaan, want ik laat me graag verrassen.
x