maandag 12 september 2016

TEST

Het PAROOL is ze gaan vergelijken, maar wie staat er nu ooit voor de keuze: ontbijten in het Amstelhotel in het centrum voor € 36,00 of bij Ikea in Zuidoost voor € 1,00? Voor mij zou de keus makkelijk zijn: geen van beide. Ik ga voor een ontbijt geen bedrag betalen waarvoor ik elders een compleet diner kan krijgen en ik vind Zuidoost een beetje te ver van mijn bed om daar te gaan ontbijten, al kost het dan maar € 1,00. Bij de HEMA kost een ontbijt het dubbele, maar daar ben ik binnen 5 minuten. Wat overigens niet wil zeggen, dat ik ook daadwerkelijk van die mogelijkheid gebruik maak.

De clientèle bij Ikea wordt vrij uitvoeig beschreven, bijv.: De gepensioneerde broers Fred en Frits Snel ("We heten wel Snel, maar we zijn het niet meer") (...) Claudia Aaron, die even verderop op haar kaiserbroodje met aardbeienjam kauwt. Bij het ontbijt in het Amstelhotel wordt alleen mister Stevens als gast bij name genoemd. Daar staat tegenover dat je hier kunt worden aangesproken door (o)ntbijtsupervisor Monique van Rempt. Bij Ikea moet je het doen met die helblonde, goedlachse Diana Brandwijk uit Duivendrecht, die hier al sinds 1999 de kassa bestiert.
 htijf

Ik kom zelden bij Ikea, dus ontbeten heb ik er nooit. Ik was een keer rond lunctijd in de vestiging vlak bij station Haarlem Spaarnwoude (die is voormij bereikbaarder dan de vestiging in Zuidoost). Ik dacht dat ze daar wel het in Zweden zeer populaire Pyttipanna zouden serveren. Ze kenden het niet eens!