vrijdag 24 november 2017

VERZEKERING

SNS is een van de kleinere banken in ons land. Wie klein is wil groter worden en laat commercials op TV vertonen, waarin ze laten zien wat voor leuke dingen ze allemaal bedacht hebben om nieuwe klanten te trekken (en klanten te houden, natuurlijk).

Bij SNS zijn nu alle aankopen die je met je pinpas betaalt of online aanschaft verzekerd tegen beschadiging, verlies en diefstal. Dat klinkt prachtig, toch? Dus ik ging eens kijken op de website van SNS.

Het klopt helemaal van die verzekering, maar hij duurt niet langer dan 30 dagen. Goed, je koopt een nieuwe koelkast. Hoe groot is nu de kans dat die al binnen 30 dagen na aankoop beschadigd wordt of gestolen? Verliezen lijkt me sowieso nogal moeilijk. En o ja: op de website wordt gezegd dat "veel aankopen" verzekerd zijn,  dus niet alle aankopen. (Onderstreping toegevoegd.)

SNS geeft je ook rente over je betaalrekening, maar liefst 0,25% op jaarbasis over maximaal 5000 euro. Dat levert je jaarbasis dus 12,50 euro op. Tel uit je winst! Stap jij ook meteen over naar SNS.