zondag 28 december 2014

Declaratie

Trouw schrijft: (Voormalig advocaat) Moszkowicz werd in 2012 uit zijn ambt gezet, onder meer omdat hij een rommelige administratie voerde en onduidelijke rekeningen verstuurde. Destijds was hij de raadsman van Geert Wilders bij diens 'haatzaaiproces', waarin hij (Wilders) werd vrijgesproken. Moskowicz declareerde voor zijn werkzaamheden een bedrag tussen de 500.000 en 600.000 euro.
  
Alle politieke partijen in de Tweede Kamer kunnen declaraties indienen voor kosten die zij maken voor het functioneren van hun fractie. De PVV (=Wilders) declareerde de kosten van Mocowicz, maar het bestuur van de Tweede Kamer vond deze rekening onder Wilders' privékosten vallen, zo schrijft de Volkskrant. De declaratie werd na veel discussie achter gesloten deuren daarom afgewezen.

Wilders kost de staat, dus jou en mij, sowieso al meer dan andere leden van de Tweede Kamer, omdat hij door zijn uitlatingen over de Islam en allochtonen gevaar schijnt te lopen en bewaking verdient. Moskowicz heeft nog een aardig bedrag aan schulden, o.a. bij de Belastingdienst, dus die zal niet geneigd zijn tegen Wilders te zeggen: 'Laat maar zitten.', al zal er over de hoogte van het bedrag nog te discussiëren vallen.

Als Kamerlid verdient Wilders ongeveer een ton per jaar. Hij verdient misschien wat bij met het geven van lezingen, maar het kan best nog even duren voor hij Moskowicz heeft afbetaald. Beide heren hebben het financieel niet makkelijk, maar het wil me niet lukken met hun lot begaan te zijn.