donderdag 11 mei 2017

HYPE

Toast van geroosterd speltbrood en daarop tahin en komkommer in linten en citroendressing met één theelepel honing en winterwortel, gesneden als lucifertjes. Zo ziet volgens Het PAROOL het ontbijt van Dafne Schippers eruit. Ik moest googelen om erachter te komen wat tahin is. Dat is een pasta gemaakt van sesamzaad. Vóór de officiële presentatie van het boek waarin het recept staat, mocht Dafne er al reclame voor maken bij DWDDrrrrr. Ik noem hier de titel niet, want ik heb geen zin onbetaalde reclame te maken.

Je ziet de hype natuurlijk al van veraf naderbij komen, want Dafne is wereldberoemd bij Studio Sport en wat wereldberoemde menseen doen, doen 'wij' maar al te graag na. Iedereen die wel eens een stukje rent en/of BN'er is gaat uiteraard van nu af aan dit ontbijt gebruiken. Ik geef wel, geheel gratis, wat tips:

  1. Spelt is erg in de mode, maar het is gewoon een oude variant van tarwe. Er zitten overigens meer gluten in dan in tarwe, dus ben je niet trendgevoelig, maar echt glutenintolerant, dan is dit ontbijt niet voor jou.
  2. Komkommer in linten snijden is lekker modieus, maar plakjes zijn makkelijker te maken en net zo gezond.
  3. Een winterwortel als lucifers snijden lijkt me veel gedoe. Gewoon kleine stukjes leiden echt niet tot minder voedingswaarde.
  4. Brood roosteren kan tot zwarte korstjes leiden en die zijn niet gezond.
Ontbijt maar gewoon, dan ontbijt je al gek genoeg.