woensdag 7 maart 2018

SMULLEN

10:22 UUR

Zojuist werd er kofffie rondgebracht. Of ik er een roomsoesje bij wilde. "Vind de verzekeraar dat goed?" vroeg ik. Dat was een goede vraag: ik kreeg drie soesjes. Lekker! Dat maakte het kaliumdrankje weer wat goed, dat ik net daarvoor had ingenomen. Zeer smerig!

14:43 UUR

Ik heb net weer een hoop 'puf' ingenomen via een vernevelingsapparaat.In de loop van de dag zijn er twee longartsen langs geweest. Ik heb geen duidelijk verschil in aanpak kunnen constateren. Ik zit nog steeeds (sinds tien uur) te wachten op een apotheker. Die schijnt mijn gebruikelijke medicijnen niet te kunnen leveren zonder goed gesprek. Dus geen tramadol, geen betablockers, geen bloeddrukverlagers. Op mijn tableet staat een excelbestand met al mijn medicijnen, generieke naam, merknaam, dosis, gebruik

16:30 UUR

Een tijdje zitten babbelen met een kamergenoot. Hij heeft min of meer dezelfde kwaal, maar slikt ook medicijnen di op 'zepam' eindigen. Hij is een paar jaar jonger dan ik en is edelsmid. Veel verbetering tonen de longen nog niet. Ik zit/lig hier nog wel een paar dagen. Morgen wordt begonnen met iets prednisonachtigs.

WACHTEN

Het is, als ik dit begin te schrijven, dinsdag 6-3-2018, 20:03 uur. Ik heb net de telefoon neergelegd: er waren nog 24 wachtenden voor mij. Wie/wat had ik dan gebeld? De Huisartsenpost. Een paar weken geleden had de longverpleegkundige van het OLVG mij geadviseerd de Salbutamolinhalator vier keer per dag te gebruiken. (Chris Froom gebruikte hetzelfde middel en fietste daardoor een stuk sneller.) Het ging een stuk beter met mijn longen. Tot een dag of twee geleden. Toen was het weer het oude liedje: na de geringste inspanning hapte ik naar adem. Ik moest ook hoesten. De afgelopen nacht alleen al heb ik een keer of vijf het pufje gebruikt. De rest van de dag ook nog een flink aantal keren. In de loop van de ochtend heb ik mijn probleem voorgelegd aan de longpoli. Aan het eind van de middag zou ik door de longverpleegkundige gebeld worden. Dat deed ze ook. Ze kon, zei ze, van afstand weinig doen en raadde me aan de volgende ochtend met de huisarts te gaan praten. Die kon dan ook wat luisteren en zo nodig een longarts consulteren.

Ik zag me de nacht niet al 'puffend' doorkomen en besloot dus de huisartsenpost te bellen. Het is inmiddels 20:41 uur en ik ben nu nummer 15 in de wachtrij. Ik blijf wachten.

Het lijkt me niet uitgesloten dat er een arts naar me toekomt en dat deze het nodig zal vinden mij op te nemen. (Ik heb dit eerder meegemaakt.) Als je dit leest, is dat dus gebeurd. Ik houd jullie op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

Het is nu Woensdregt 7-3-2018, 6:57 uur. Ik ben een half uurtje wakker in het OLVG Locatie West. Ik kwam hier gisteravond rond 22:00 uur aan voor een paar dagen. Ik krijg prednison te slikken en krijg extra zuurstof via mijn neus. Kom eens terug voor meer nieuws.