dinsdag 17 januari 2017

STORING

Het was, denk ik, een uur of half vijf toen ik gewekt werd door mijn alarmapparaat. Dat apparaat dat een alarmdienst waarschuwt, als ik op het knopje druk, dat ik overdag  altijd om mijn nek heb hangen en 's nachts aan de rollator naast mijn bed hangt. Het apparaat riep, dat de alarmoproep geactiveerd was. Dat vond ik vreemd. Ik heb wel eens, bij wijze van proef op die knop gedrukt. Dan hoor je de telefoon overgaan en krijg je na enige tijd een echt mens aan de lijn, met wie je draadloos kunt communiceren. Nu  bleef dat apparaat voortdurend dezelfde boodschap herhalen.

Ik ging mijn bed uit om te kijken of ik er iets aan kon doen. Het licht in de huiskamer ging niet aan. Vreemd, want dat werkte gewoon toen ik naar bed ging. Het licht op het toilet werkte ook niet, de keuken idem dito. Door het kijkgaatje in de deur van de hal zag ik dat ook het licht in de gemeenschappelijke ruimte niet werkte. Pas daarna viel het mij op dat ik ook buitenshuis nergens licht zag. Een algemene stroomstoring dus.

Ik ging maar weer in bed liggen, maar dat apparaat bleef maar roepen dat de alarmdienst gewaarschuwd  was. En dat is echt een luide mededeling, want je moet door het hele huis via dat ding kunnen communiceren. Ik besloot met mijn mobieltje de alarmdienst te bellen. Het duurde geruime tijd voor ik iemand aan de lijn kreeg, want alle medewerkers waren in gesprek. Ik begreep dat ik niet de enige was die belde. Toen ik iemand aan de lijn kreeg werd mij verteld dat inderdaad in heel Amsterdam een stroomstoring heerste. De alarmdienst moest nu alle aangeslotenen bellen, want er konden natuurlijk ook echte alarmoproepen geweest zijn. Mij konden ze dus afstrepen. Gelukkig werd die mededeling beëindigd en ging ik weer naar bed. Ik vroeg me wel af of de deurbel wel zou gaan en of ik de deur bij de straat wel zou kunnen openen voor de thuiszorg. Zou de lift wel werken?

Ik viel niet meteen in slaap, dus het viel me direct op dat het licht in de woonkamer aanging. Storing beëindigd om een uur of kwart over zes. Ook mijn modem werkte weer, dus kon ik toch deze Beggartalk op tijd publiceren.