donderdag 4 april 2013

Bijdrage

Beginnen we het een beetje zat te worden, alle ellende waarvoor ons via een tv-actie geld wordt gevraagd? Of zien we zo vaak ellende dat we het gewoon gaan vinden? Voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti, drie jaar geleden, brachten we 41 miljoen euro bij elkaar. De actie voor de slachtoffers van de burgeroorlog in Syrië bracht  een schrale 1 (één) miljoen euro op. Een artikel daarover in Trouw leverde een groot aantal reacties op, waaruit ik wat citaten haal:
- Christenen worden momenteel en masse afgemaakt door jihadisten, waaronder 'onze jongens'. Wellicht dat het NL'se volk daarom de knip op de beurs houdt. Waarom zou je dezelfde mensen helpen die minderheden in Syrië naar het leven staan?
- De Islamitische wereld moet beter voor de eigen mensen zorgen. Geld is er voldoende onder de moslims. Ze mogen zo weinig dat ze altijd geld overhouden. Het is schandalig dat we hier onze brave Nederlanders om geld vragen voor mensen die ons, als het even kan, zonder blozen de keel doorsnijden.
- de Nederlandse bevolking (...) vraagt zich af of moslimlanden uberhaupt humanitaire hulp verlenen aan niet-moslimlanden, want moslims beschouwen niet-moslims niet als vrienden maar alls vijanden. En je vijanden geef je geen geld.
Zo zou ik nog even door kunnen gaan. En natuurlijk hadden we vrij kort geleden ook al geld gegeven aan dat nieuwe ziekenhuis voor kinderen met kanker. En we kunnen niet aan de gang blijven, want onze eigen belastingdienst pikt ons al geld af.
x