zondag 9 augustus 2015

LAF

Zoals inmiddels gebruikelijk ging ik gistermiddag op het buitenterras een pilsje drinken. Ik wilde daar ook eten, maar helaas: daar woedde het zomerfestival, dus kon er niet gegeten worden. Terwijl ik daar was, was er niet meer dan een entertainer/zanger, die van entertainen weinig begrip had. Hij had ook buikspreker kunnen worden, want terwijl zijn liedjes luid klonken, zag je vaak zijn lippen niet bewegen.

Er is altijd een dagmenu (hoofdgerecht plus voor- of nagerecht) voor de prijs van € 9,50. Het hoofdgerecht was eendenborst met een bosvruchtensaus. 'Evertwatchers' weten dat ik dan meteen afhaak. Ik houd niet van de combinatie zout/zoet. Stand up comedian Ronald Goedemond houdt ook niet van 'gerechten Hawaii'. Hij raadt aan in zo'n geval de ananas te bewaren en bij het afrekenen naast het geld te leggen. Kijkt het personeel daar wat vreemd van op, dan zeg je: "Fooi Hawaii!".

Het voorgerecht was meloen met rauwe ham. Het is mij volkomen duister, waarom dit zo'n populair voorgerecht is. Het is een 'laf' hapje. De meloen is vaagzoet en daar krijg je dan wat van die dunne plakjes rauwe ham bij, die nauwelijks 'bite' hebben. Ook niet mijn kopje thee.

Die 'entertainer' beloofde dat het festival tot (na) middernacht zou duren. Klap op de vuurpijl zou zijn het optreden van een jongedame die ooit zo'n maffe tv-wedstrijd had gewonnen al Tina Turner look alike. Big deal!

Gelukkig was er een zodanige afstand tussen het festival en mijn bungalow dat ik geen last had van al dat lawaai. Dacht ik. Die bassen komen zeer ver door. Tot na twaalf uur mocht ik meegenieten.