donderdag 24 mei 2012

Veranderen

'Bouw een groot, lang hek van 80 tot 160 kilometer en sluit alle lesbiënnes daarin op', stelde Worley voor. 'Doe hetzelfde voor homoseksuelen en zet dat hek onder stroom, zodat ze niet weg kunnen. Binnen een paar jaar zullen ze uitsterven. Weet je waarom? Ze kunnen zich niet voortplanten.' Worley is een Amerikaanse dominee. Hij wordt geciteerd in Trouw. In een ander artikel in dezelfde krant, kun je lezen: Steeds meer Amerikanen zijn tegen het recht op abortus. Uit cijfers van onderzoeksbureau Gallup blijkt dat de helft van de ondervraagden zichzelf ziet als 'pro life'.

Over een paar maanden gaan de Amerikanen weer naar de stembus om een president, alle leden van het Huis van Afgevaardigden en een derde deel van de senaat te kiezen en alle kandidaten zullen om het hardst roepen dat "this great nation" de beste democratie te wereld is. Amerika is formeel een seculiere maatschappij, maar het "God bless you." zal weer niet van de lucht zijn in de verkiezingsspeeches. Voormalig president Clinton beloofde in zijn verkiezingstoespraken al dat homo's in de krijgsmacht gewoon voor hun seksuele voorkeur zouden mogen uitkomen. In de acht jaar dat hij president was kwam het er niet van. Zijn opvolger George Bush deed er acht jaar lang uiteraard helemaal niets aan. Barack 'Change' Obama heeft in dit opzicht in vier jaar ook nog niet veel veranderd.

Amerikanen mogen uiteraard zo conservatief zijn als ze zelf willen en zich door conservatieven laten regeren. Maar waarom is hun conservatisme beter dan dat van de eerste de beste moslimstaat? Wat maakt de Amerikanen zo geschikt voor de functie van politieman in deze wereld? O ja, ze hebben toevallig de meeste en de grootste pistolen en 'Might makes right!'
x