zondag 2 maart 2014

Beperkingen

Op mijn verjaardag (24 maart a.s.) zijn er zo'n 60 buitenlandse regeringsleiders en staatshoofden in ons land. Het een heeft uiteraard niets te maken met het ander. Die hotemetoten komen hier over kernwapens praten. Hun komst en aanwezigheid leveren nog al wat beperkingen op voor particulieren en bedrijven in Den Haag en omgeving en tussen Schiphol en Den Haag.

Waarom houden ze zo'n 'top' eigenlijk in zo'n beetje de drukste regio in ons land? In Lelystad heb je ook een Congrescentrum. Lelystad heeft een vliegveld waarop volgens mij ook de Airforce 1  van Barack Obama kan landen. Voor de vliegtuigen van de andere deelnemers moet dat dus geen probleem zijn. OK, er zijn in Lelystad en directe omgeving geen hotels van dezelfde klasse als Les Indes in Den Haag, maar na een dag vergaderen en een copieus diner (verzorgd door de kok van de Librije in Zwolle) zijn ze allang blij als ze in bed liggen, al is het een bed in een Bastionhotel of in een bed in een van de bungalowparken in Flevoland.

Natuurlijk zal die conferentie ook wat ongemakken voor de bewoners van Flevoland betekenen, maar dat zullen ze wel aanvaarden, want het is een prachtige gelegenheid om Flevoland 'op de (wereld)kaart te zetten'.

Wat er verder ook gebeurt op 24 maart, mijn verjaardag zal er niet door verpest worden, want al bereik ik weer een 'kroonjaar' (75!) ik ben niet van plan daar iets aan te doen.
x