dinsdag 24 maart 2020

VOORLICHTING

Ik had beloofd vanaf  mijn verjaardag weer te gaan bloggen. Dat je dit leest betekent dus dat ik vandaag 81 wordt. Dat ik dat niet uitgebreid vier heeft niets met het coronavirus te maken. Het is inmiddels 21 jaar geleden dat ik mijn verjaardag voor het laatst gevierd heb. Dat houd ik maar zo.

Ik realiseer mij intussen zeer wel dat ik dat virus zeer serieus moet nemen. Ik behoor immers tot diverse risicogroepen: 80+, COPD, hartfalen. Ik ga alleen naar buiten om boodschappen te doen bij Albert Heijn. (Ik heb niet gehamsterd.) Ik heb twee maal per dag één bezoeker: iemand van de thuiszorg die mijn steunkousen aan of uitdoet. Hoe doe je dat van een afstand van 1,5 meter. Vanmiddag komt mijn schoonmaakster, maar wij lopen elkaar niet voor de voeten.

Vorige week werd ik een keer 's nachts wakker met een lichte pijn in de keel. Ik zag al een bui hangen, maar 's ochtends was die pijn al weer weg. Die is ook niet meer teruggekeerd. Andere symptomen hebben zich nog niet voorgedaan.

Inmiddels ben ik tot de conclusie gekomen dat er sprake is van een overlaad aan informatie. Er gaat geen journaal voorbij of het is grotendeels gevuld met 'coronanieuws'. Hetzelfde geldt voor andere nieuwsrubrieken als EenVandaag en Nieuwsuur.  Zelfs  'Zondag met Lubach ging vrijwel geheel over het coronavirus. Zo langzamerhand zijn alle virologen van Nederland al een keer op TV verschenen. TV-programma's worden omgegooid. (Maar aan 'Boer zoekt vrouw' mag je natuurlijk niet komen.)

Kunnen we niet afspraken dat het NOS-journaal van 20:00  uur wordt verlengd tot een uur. Naast 20 minuten 'gewoon' nieuws is er dan nog 40 minuten tijd voor nieuwe, harde feiten over her virus en deskundige adviezen over ieders  dagelijkse gedrag.