woensdag 29 augustus 2018

TWEET

Dit is een tweet van Geert Wilders:

Mij is vanmorgen door NCTb verteld dat een man op Facebook in een filmpje zou hebben gezegd dat hij in NL is gearriveerd met het doel mij te vermoorden. Gelukkig is hij opgepakt. Het is waanzin dat dit gebeurt nav een tekenwedstrijd en dat het doodsbedreigingen regent.

Het is maar weer eens duidelijk geworden dat Geert niet voor niets 24/7 beveiligd wordt, op onze kosten. Geert weet dat zijn tweets wereldwijd gevolgd worden, ook, misschien wel juist, door islamitische fundamentalisten, die niets liever willen dan Geert betrappen op iets dat hen een goede reden geeft om hem te vermoorden.

Het zou inderdaad waanzin zijn iemand te willen vermoorden n.a.v. "een" tekenwedstrijd. (Er is overigens geen enkele goede reden voor moord.) Maar Geert organiseert niet zomaar een tekenwedstrijd. Deelnemers aan de wedstrijd moeten een tekening maken van de profeet Mohammed en niet zomaar een tekening, een cartoon en cartoons zijn om te lachen. De bedoeling van Geert is cartoons te ontvangen met tekeningen van Mohammed waarom gelachen kan worden en die tentoon te stellen in het gebouw van de Tweede Kamer.

Volgens mij weet Geert verdomd goed dat afbeeldingen van mensen sowieso taboe zijn bij de islam en afbeeldingen van Mohammed al helemaal. Het gaat hem ook niet om bevordering van (de belangstelling voor) de cartoontekenkunst, hij wil islamieten, vooral de meer radicale, provoceren. Hij weet dat dat hier in Nederland niet zo moeilijk is om te doen, want wij vinden vrijheid van meningsuiting  een groot goed en als je door gebruik te maken van dat recht mogelijk (levens)gevaar loopt, is de overheid niet te beroerd je daartegen te beschermen, à raison van € 2.000.000,00 per jaar. (Las ik ergens, maar ik durf niet in te staan voor de juistheid van dat bedrag.)

Als Geert Wilders echt een flinke vent is, gaat hij persoonlijk de ontvangen cartoons ophangen op markten in Riyad, Islamabad, Kaboel of Teheran. Wat mij betreft, mag hij dan ook nog zijn lijfwachten meenemen (als die tenminste durven). De Nationaal Coördinator Terroristenbestrijding heeft, volgens RTL-nieuws,de voorzitter van de Tweede Kamer laten weten uit oogpunt van veiligheid geen bezwaar te hebben tegen de tentoonstelling". Ook Kamervoorzitter Khadija Arib heeft geen bezwaar tegen de cartoonwedstrijd. "Voor een bijeenkomst in zijn eigen fractiekamers, zoals Wilders nu van plan is, is geen toestemming nodig." Aanvankelijk was Arib duidelijk kritisch over de cartoonplannen van Geert. Weblog De Dagelijkse Standaard (volgens Wikipedia "rechts-conservatief") schreef daarover: "Haar liefde voor Mohammed is blijkbaar groter dan voor de vrije meningsuiting," zo concludeert Wilders.

Als binnenkort een fanatieke islamiet, omdat 'wij' die tentoonstelling toestaan, dreigt op een drukke plaats in een van onze grote steden een aanslag te willen plegen, met vele doden en gewonden tot gevolg, mag ik dan schuilen bij Geert Wilders op het militaire terrein waar hij nu woont?