donderdag 16 april 2020

VOORDEEL

Financieel gezien staan wij gepensioneerden als jaren op een achterstand, want onze pensioenen worden niet op basis van inflatie geïndexeerd.

Je hoort mij niet klagen, want met mijn AOW, ABP-pensioen en nog twee kleinere pensioentjes kan ik mij best redden. Ik stel sowieso geen al te hoge materiële eisen. Ik heb geen auto. Ik maak gebruik van Aanvullend Openbaar Vervoer, waaraan ik minder geld kwijt ben dan wat ik aan normaal openbaar kwijt zou zijn.

In deze coranatijd zie ik een voordeel dat gepensioneerden hebben t.o.v. de werkenden. We hoeven ons alleen maar zorgen te maken over onze gezondheid (wat ik overigens niet erg doe). We hoeven ons geen financiële zorgen te maken. We kunnen geen inkomen verliezen door werkeloosheid. We kunnen niet, zoals zzp-ers, flexwerkers en uitzendkrachten, ons hele inkomen kwijtraken.

O ja, we mogen ons ook nog eens verheugen in de extra belangstelling die wij oudjes krijgen in tijden van social distancing? Waarom noemen we dat trouwens niet in goed Nederlands 'sociaal afstand houden?