vrijdag 1 maart 2013

Sloep

De gemeente Amsterdam en het Scheepvaartmuseum zijn het niet met elkaar eens over die sloep. Trouw schrijft: Burgemeester Eberhard van der Laan zei woensdag op een persconferentie dat er twijfels bestaan over de sloep, omdat die 50 jaar op het droge heeft gelegen. Het Scheepvaartmuseum weerspreekt dit argument. 'We hebben de gemeente al aangegeven dat de sloep op tijd klaar zou zijn. We zijn teleurgesteld dat de burgemeester dit toch in twijfel trok. Een deel van zijn argumentatie is niet juist', aldus de zegsvrouw van het Scheepvaartmuseum.

Ik begrijp niet goed waar ze zich druk over maken. Het nieuwe koningspaar gaat over het IJ varen. Er zullen dus maar weinig mensen zijn die die sloep van dichtbij kunnen zien en dat koninklijke stel al helemaal niet.

Alles bij elkaar gaat dat feestje de gemeente Amsterdam toch nog 7 miljoen euro kosten. Ze hopen erop dat er genoeg sponsorgeld geworven wordt. Dat kan er dus toe leiden dat vóór de directe uitzending van al de feestelijkheden de volgende mededeling op ons tv-schermen verschijnt: De Kroning wordt mede mogelijk gemaakt door Peijnenburg, of: Vriendenloterij, maatschappelijk partner van het Koninklijk Huis.
x