donderdag 30 mei 2019

ISOLEMENT

De afgelopen dagen heb ik vrij veel geschreven over Thierry Baudet en zijn Forum voor Democratie. Het zal de oplettende lezertjes niet zijn ontgaan dat ik nooit een vriend van Thierry zal worden. Ik ga nog even door. Thierry en zijn vriend Wilders, met wie hij het in bijna alles eens is, zien een groot gevaar in het toenemende aantal moslims in ons land. Er zijn zo rond de 950.000 Nederlanders die zich moslim noemen. Dat is niet niks. Zeker niet, het is ongeveer de bevolking van de buurgemeenten Amsterdam en Amstelveen samen. Dat is zo'n 5,5% van de totale bevolking.

Stel je even voor dat bij verkiezingen voor de Tweede Kamer alle kiesgerechtigde moslims op één en dezelfde moslimpartij zouden stemmen, een partij die ervoor wil ijveren dat hier de islamitische normen en waarden ingevoerd gaan worden. Ik zou echt niet staan te juichen, maar ik zou ook niet direct zo bang worden als Thierry en Geert, want als het die partij meezit krijgt ze in de Tweede Kamer 9 van de 150 zetels. Volgen de laatste peiling van Maurice de Hond zou Forum 26 zetels in de Tweede Kamer krijgen, genoeg om in zijn eentje de 'islamisering' van ons land tegen te houden. maar in dit geval zal hij wel medestanders krijgen.

Ja, hoor ik al zeggen, dat is nu, maar die moslims krijgen veel meer kinderen dan Nederlanders met een Nederlandse achtergrond, dus over een aantal jaren kunnen die verhoudingen wel eens heel anders komen te liggen. Vast wel, maar ik zie de komende jaren het belijdende aantal moslims net zo teruglopen als het met de protestanten en rooms-katholieken is gebeurd. Je houdt mogelijk een soort moslim-SGP (SMP) over, die altijd twee zetels zal krijgen en een soort moslim-CU (MU), waarmee best een coalitie gevormd kan orden.

Zolang mensen als Baudet en Wilders en hun volgelingen de moslims van Turkse en Marokkaanse achtergrond en moslimimmigranten blijven uitmaken voor alles wat slecht en verkeerd is, zullen die zich blijven terugtrekken op het gedachtegoed van hun vorige cultuur en de islam. Zij zullen, simpel ter verdediging, die vorige cultuur en religie gaan idealiseren, mogelijk zelfs zo verabsoluteren, dat ze bereid zijn ervoor te sterven en daarbij zo veel mogelijk anderen mee te nemen.

Laat ons teruggaan naar het midden van de 19e eeuw. In het isolement ligt onze kracht, zo poneerde Groen van Prinsterer. Daarmee bedoelde hij: gelovige mensen moeten, dwars tegen de hoofdstroom in, vasthouden aan de christelijke beginselen. Dat las ik bij https://bderoos.wordpress.com. De uitgangspunten van de Anti-Revolutionaire Partij – de eerste politieke partij in Nederland, die in 1879 zou worden opgericht – zijn voor een deel op Groen's gedachtegoed gebaseerd. De AR is later opgegaan in het CDA, dus niet zo geïsoleerd meer.

Misschien gaat er een islamitische Groen van Prinsterer opstaan, die net als de eerste Groen de grondslagen voor een islamitische  partij legt. Wat is daar tegen als het daarmee net zo gaat als met de AR?