vrijdag 8 mei 2020

MONDKAPJES

Binnenkort zijn we verplicht in het openbaar vervoer te doen wat tot nu toe verboden is, gezichtsbedekking dragen.
Zou dit dan ook mogen?
Los daarvan: waar kan je mondkapjes aanschaffen, waarvan je zeker bent dat ze voldoende bescherming bieden? Op het internet regent het bedrijven, die tegen allerlei prijzen mondkapjes aanbieden, o.a. Gamma. Als je een klopboor wilt kopen, kun je er wel op vertrouwen, dat Gamma je er een van goede kwaliteit kan leveren, maar hebben ze ineens ook verstand van mondkapjes?  Ik neem aan dat ze ze ergens inkopen. Hebben ze voldoende kennis om de kwaliteit te beoordelen.
Op de website van Gamma zie je trouwens dit.

Bij  veiligheidssetje.nl kun je 100 mondkapjes voor 120 euro aanschaffen. Dat is 1,20 euro per stuk. Ik zie ze ook voor 14,95 euro per stuk en 10 stuks voor 24,95 euro. Ik heb geen idee hoe vaak je één mondkapje mag gebruiken, eventueel na een wasbeurt.

Volgens mij ligt er een mooie taak voor de overheid om  voldoende mondkapjes van goede kwaliteit in te slaan en die gratis en toch voor niks ter beschikking te stellen aan reizigers, bijv. via gemeentehuizen en informatiebalies van de NS. Als we nou eens uitgaan van een gemiddelde prijs van 2 euro per mondkapje, dan kan de overheid voor 100  miljoen euro 50 miljoen mondkapjes aanschaffen. Dat moet voor een tijdje genoeg zijn, vermoed ik. Ja, 100 miljoen euro is een hoop geld, maar het is maar 2,5% van het geld dat in KLM wordt gestopt.