zondag 26 maart 2017

ORANJEGEDOE

Gisteravond keek ik, zoals meestal op zaterdag, naar Kassa. Om acht uur keek ik, zoals gebruikelijk, naar het NOS-journaal. Daaartussen bleef ik maar op NPO1 hangen en zag/hoorde ik dus een voorbeschouwing van Bulgarije - Nederland. Na het journaal besloot ik, bij wijze van uitzondering, weer eens te kijken of het Nederlandse elftal weer eens, ook bij wijze van uitzondering, een aantrekkelijke wedstrijd op de mat zou weten te leggen. Uit het voorbeschouwende geklets had ik begrepen dat we van Bulgarije in ieder geval geen aantrekkelijk voetbal mochten verwachten.

Nederland begon, naar mijn mening, niet met buitengewoon aantrekkelijk voetbal. Het was weer het bekende breiwerk met veel ballen in de breedte en naar achteren. Na zeven minuten maakten de Bulgaren, dankzij een foutje van die veelbelovende zeventienjare debutant 1 - 0. Ik kon me niet voorstellen dat 'onze jongens' (ook wel eens aangeduid als 'onze helden') door het tegendoelpunt geïnspireerd zouden raken en beslot het verder voor gezien te houden. Ik ging naar bed om vast het verloren uurtje slaap vanwege de zomertijd goed te maken.

Om kwart voor elf werd ik wakker. Ik ging eruit, want ik wilde 'De Kwis' wel zien. Ik viel nog in het laatste stukje nabeschouwing en aan de toon van het gesprek hoorde ik al dat ik, qua Nederlands voetbal, helemaal niets gemist had. 'We' waren er zelfs in geslaagd nog een tegendoelpunt te krijgen.

Er is nog veel Studio Sport vandaag, waarin nog uitgebreid nabeschouwd zal worden, o.a. over het ontslag van Danny Blind en wie hem zou kunnen opvolgen. Iemad die er wellicht in zal slagen Nederland te laten deelnemen aan het EK voetbal van 2020.

Ik vind het in ieder geval een plezierig vooruitzicht dat de zomer van 2018 niet ontsierd zal worden door allerlei Oranjegedoe.