woensdag 8 april 2009

Verdienen

Met een website kun je geld verdienen. Wat je daarvoor moet doen is toestaan dat op jouw website van die kleine Googleadvertenties geplaatst worden. Daar hoef je niet veel voor te doen. Je meldt je gewoon aan bij Google en dat zorgt ervoor dat er bij elke pagina advertenties geplaatst worden van bedrijven die op een of andere manier iets te maken met een woord of term die op die pagina voorkomen. Voor elke keer dat iemand op die advertentie klikt, krijg je een bepaald bedrag. (Ik vermoed tenminste dat het zo ongeveer werkt.)

Toevalligerwijs kwam ik gisteren terecht op een website, die niet alleen vertelt wat jouw website waard is, maar ook aangeeft hoeveel je daarmee per dag zou kunnen verdienen. Het is niet meer dan een inschatting, maar toch. Zoiets maakt je wel nieuwsgierig en wat blijkt? Mijn website is 768,08 euro waard - als iemand mijn domein(naam) zou willen overnemen - en per dag kan ik er 1,05 euro mee verdienen. Ook met dit weblog zou ik geld kunnen verdienen, maar dat wordt beduidend minder bezocht dan mijn site, dus de opbrengst zou waarschijnlijk niet meer dan een paar centen per dag zijn. Trouwe lezers hoeven dus niet bezorgd te zijn binnenkort ook hier met die kleine advertenties geconfronteerd te worden.

Het behoeft, denk ik, geen betoog dat ik ook de bezoekers van BEGGAR.NL niet aan die kleine advertenties zal blootstellen. Ik kan me nog de tijd herinneren dat je tijdens het websurfen niet of nauwelijks met allerlei pop-ups en andere ongevraagde reclame geconfronteerd werd en net als de meeste mensen heb ik daar een bloedhekel aan. Met lede ogen heb ik aangezien hoe een in beginsel perfect communicatiemiddel, waar je - wil je een beetje met je tijd meegaan - nauwelijks meer onderuit komt, in de klauwen van de commercie een gigantische STER-spot is geworden.