vrijdag 7 oktober 2016

SPANNEND

Gebeurt er een keer iets spannends in mijn woonomgeving, ben ik in een ander deel van de stad. Gisteren was het volgens mij weer eens tijd voor de kapper. Ik ga nog altijd naar dezelfde kapper die ik frequenteerde toen ik nog in mijn vorige woning in het stadsdeel De Baarsjes woonde. (Dat was toen 'om de hoek'.) Het was al weer de tweede keer sedert mijn 'vakantie' in Zwartewaal. Het is niemand opgevallen (niemand heeft er tenminste spontaan een opmerking over gemaakt) dat ik de vorige keer mijn kapsel tamelijk drastisch veranderd heb.  Tot dan toe kortte Karin (de kapster) mijn haar altijd met de schaar in. Toen vroeg ik haar het met de tondeuse nog korter te maken. Behalve wassen hoef er nu echt niets meer aan te doen. Zoveel haar had ik al niet meer, maar nu is mijn hoofd bijna kaal en het bevalt me prima.

Maar goed, thuis gekomen, deelde ik de lift met een medebewoonster van de flat. Ze vroeg of ik 'het' gezien had. Ik wist niet wat ik gezien moest hebben.


Dagelijks ga ik via dat zebrapad het winkelcentrum in. In het pand links bevind zich een filiaal van de ABN-AMRO, waar ik af en toe wat geld uit de muur haal. Gisteren was het winkelcentrum tijdelijk afgesloten, want er zou een bom in dat bankfiliaal liggen. Natuurlijk lag er niets, dus toen ik naar AH ging stonden er een eindje verderop nog wat agenten en dat was het dan. Aan het dreigingsniveau is bij mijn weten niets veranderd.