zondag 21 februari 2016

HUURDERS

Natuurlijk vind ik het ook sneu voor die 8000 werknemers van V&D die op straat kwamen te staan, maar persoonlijk zit ik er niet mee dat V&D voorgoed verdwenen is. Ik kwam er zelden. Ook in het winkelcentrum 'Boven 't IJ' waar ik mijn dagelijkse boodschappen doe was een V&D. Als ik dat bezocht, was het voor 'La Place'.

Nu is er dus een groot leeg pand in het winkelcentrum, maar als ik Het PAROOL mag geloven, hoef dat geen jaren te duren:
Huurders lopen warm voor plek in V&D-pand Buikslotermeerplein

Ik denk niet dat ik in de toekomst dat pand veel zal bezoeken: Vooraan staat H&M, waarmee de onderhandelingen in de laatste fase zijn. H&M is niet de zaak waar ik mijn kleding koop. Dat doe ik de laatste tijd bij Zeeman. Die zit ook nog eens boven AH. Wel zo makkelijk.

Voor de begane grond en de bovenverdieping is belangstelling van een supermarkt en een Nederlandse elektronicawinkel. Om een supermarkt in het winkelcentrum zit niemand te springen: behalve AH is er al een Jumbo. De laatste bevind zich op zo'n 50 m van het V&D-pand.

Ook op een elektronicawinkel in dit winkelcentrum zit niemand te wachten. Er is een Mediamarkt, die op een aantal producten al concurreert met BCC.

In de ruim vier jaar gedurende welke ik het winkelcentrum dagelijks bezoek heb ik al aardig wat winkels zien gaan en komen. Ene De Groot van Vastgoedbedrijf Vastned, de eigenaar/verhuurder van het V&D-pand, ziet de toekomst (van het Buikslotermeerplein) niet eens zo somber in. "De belangstelling laat zien dat winkelketens er vertrouwen in hebben dat het hier op de lange termijn goedkomt. Het winkelcentrum is nu niet state-of-the-art, maar nog steeds geldt: het is binnen de Ring."

En dan te bedenken dat het beginststation van de Noord-Zuidlijn op loopafstand ligt en dat de parkeertarieven rond het centrum onlangs verlaagd zijn. Als je een bril nodig hebt kun je hier kiezen tussen Pearle, SpecSavers, Eyewish, Hans Anders en zomaar een opticien. Er zijn vier bedrijven die je een hoorapparaat kunnen leveren.

Wat alleen nog nodig is, is een stel gekken dat roept dat 'Boven 't IJ' HET winkelcentrum voor hipsters is.