zondag 2 september 2018

BEKEND

Lees ik wel de goede kranten? Kijk ik wel naar de goede tv-programma's? Ken ik de maatschappij wel, waarin ik leef? Het PAROOL had uitgezocht hoe vaak BN'ers  hadden opgetreden in diverse tv-programma's. Hieronder zie je de lijst van hen die in meer dan vijf programma's te zien waren en hoeveel dat er precies waren. Als ik goed geteld heb zijn dat 65 Bekende Nederlanders. Van die 65 Bekende Nederlanders 'ken' ik er maar 17, dat is slechts 26%, die heb ik vet/rood gemaakt. Met 'kennen' bedoel ik niets meer dan dat ik me bij de naam een gezicht kan voorstellen en/of datgene waardoor zij ooit eens bekend zijn geworden. Het betekent dus uitdrukkelijk niet dat ik ze goed of leuk vind in wat ze oorspronkelijk deden. Hoe ze het doen in die programma's waarin ze optreden weet ik sowieso niet, want naar de programma's kijk ik niet. Het interesseert me absoluut niet welke BN'er het beste dirigeert, danst of van een duikplank afspringt. Het interesseert me net zo min welke Onbekende Nederlander het best bakt, zingt, danst of bouwvallen restaureert. 

Patty Brard 14
Ferry Doedens 11
Jamai Loman 11
Fred van Leer 10
Gijs Staverman 10
Dennis Weening 9
Dominique van Hulst 9
Kees Tol 9
Kim Feenstra
Lange Frans 9
Monique Smit 9
Euvgenia Parakhina 8
Glennis Grace 8
Leo Alkemade 8
Nicolette Kluijver 8
Patricia Paay 8
Patrick Martens 8
Rick Brandsteder 8
Ruben Nicolai 8
Ruud Feltkamp 8
Tim Douwsma 8
Tygo Gernandt 8
Wolter Kroes 8
Angela Groothuizen 8
Babette van Veen 7
Birgit Schuurman 7
Bridget Maasland 7
Charly Luske 7
Danny de Munk 7
Jan Versteegh 7
Jelka van Houten 7
John de Wolf 7
Lieke van Lexmond 7
Sylvia Geersen 7
Thomas Berge 7
Toprak Yalciner 7
Winston Gerschtanowitz 7
Buddy Vedder 6
Catherine Keyl 6
Chantal Janzen 6
Dirk Zeelenberg 6
Frits Sissing 6
Froukje de Both 6
Georgina Verbaan 6
Heleen van Royen 6
Holly Mae Brood 6
Jeffrey Wammes 6
Jim Bakkum 6
Josje Huisman 6
Kim Kötter 6
Klaas van der Eerden 6
Lone van Roosendaal 6
Maik de Boer 6
Mark van Eeuwen 6
Olcay Gulsen 6
Remy Bonjasky 6
Renate Gerschtanowitz 6
René van Kooten 6
Robin Martens 6
Roué Verveer 6
Ruben van der Meer 6
Soundos El Ahmadi 6
Sylvana Simons 6
Victoria Koblenko 6
Yes-R 6

Wat zegt het over tv-makers en de mensen die naar hun programma's kijken dat Patty Brard het meest voor deelname aan programma's wordt uitgenodigd. Ik weet dat zij ooit deel heeft uitgemaakt van de meidenzanggroep LUV, omdat die optrad in VPRO-programma's met Dolf Brouwers, alias Sjef van Oekel, waar ik graag naar keek.

Na LUV was de zangcarrière van Brard niet bepaald opmerkelijk. Wikipedia zegt daarover: "In 1980 hield ze het voor gezien en stapte ze uit de groep. In 1981 scoorde ze een bescheiden hitje met haar eerste solo-lp All this way. In 1982 bracht ze een tweede lp uit, maar dit werd geen succes. In 1985 bracht ze nog een lp uit.
In 2003 richtte Brard een nieuwe meidengroep op, Enuv, met de voormalige Frogettes Anouskha de Wolff en Marian van Noort. Het werd geen succes, en de band ging al na een paar maanden uit elkaar.
In 2006 was er een reünie van de dames van LUV'. In een realitysoap werden ze gevolgd in de aanloop naar hun optreden tijdens het concert van De Toppers eind mei 2006 in de Amsterdam ArenA."

Wikipedia begint het lemma over Brard met de mededeling dat ze een "Nederlandse televisiepersoonlijkheid" is. Wat wordt hier bedoeld met 'persoonlijkheid'?