vrijdag 1 juli 2011

Onderzoek

Ik Het PAROOL van gisteren las ik een wel zeer opvallende mededeling: Het weer is een storende factor voor het fietsgenot. Dat is bekend geworden door een onderzoek dat 'Gazelle' heeft laten doen. Zo hebben ze ook uitgevonden dat voor korte ritten veel mensen de fiets in plaats van de auto nemen. En waarom? Omdat dat goed is voor het milieu en voor de eigen gezondheid. Wis jij dat? Waarom staat dat nu pas in de krant? Daar zou toch veel meer ruchtbaarheid aan moeten worden gegeven? Het PAROOL is immers maar een regionale krant. Daar moet Postbus 51 of SIRE een indringend spotje van maken, toch?

Weet je wat nogal wat ongenoegen oplevert bij fietsen? (A)uto's die geen voorrang verlenen, gevolgd door auto's die afsnijden. Toen ik nog dagelijks fietste had ik graag een keer de hele A10 op de fiets willen 'doen', tijdens de spits. Zijn fietsers de laatste tijd zo pietluttig geworden?

Kennelijk heeft 'Gazelle' ruim 120% van de Nederlandse bevolking onderzocht want 66% van de Nederlanders gebruikt het fietsen om z'n hoofd leeg te maken. Zo'n 60% gebruikt de tijd op de fiets juist om diep na te denken. Ik bedoel: je kunt mij veel wijs maken, maar niet dat je hoofd leeg raakt door diep na te denken.

En geloof het of niet: uit het onderzoek is ook gebleken dat veel fietsers een lekke band of een niet-werkende versnelling niet leuk vinden.

Het onderzoek deed me denken aan een uitspraak die ik lang geleden (ruim vóór de invoering van het homohuwelijk) eens gelezen heb: iemand was er na gedegen statistisch onderzoek achter gekomen dat exact de helft van alle mensen die in het huwelijk traden vrouw was.
x