vrijdag 31 oktober 2014

Winter

Het duurt niet lang meer en de winter begint weer. Meer dan voorgaande jaren zie ik daar wat tegenop. Immers, ook in de winter moet ik elke dag wat eten en, als het effe kan, wat drinken. Dus moeten er boodschappen gedaan worden. Hoewel AH dichtbij is, ga ik daar op de fiets heen, want lopend red ik dat niet, vanwege de artrose in de lage rug en de slecht functionerende longen.

In de winter is er een behoorlijke kans op sneeuwval en andere oorzaken van gladde wegen. Ook onder ideale omstandigheden deins ik er niet voor terug met mijn fiets onderuit te gaan. Dus kan ik fietsen op gladde wegen beter helemaal achterwege laten. Maar ja, hoe kom ik dan aan mijn eten en drinken?

Ja, ik weet echt wel dat ik ah.nl alles kan laten bezorgen, maar dan moet ik voor een week maaltijden vooruit gaan bedenken en daar heb ik geen zin in. Ik vind het al een karwei om voor een dag te bedenken wat ik wil gaan eten. Ik heb ook wel eens websites gezien waar je voor een week allerlei etenswaren kunt bestellen, maar die spraken me nooit erg aan.

Gisteren kwam ik  bij het lezen van de kranten ineens een link tegen naar een, in dit verband, leuke website, HelloFresh. Vooral aardig vind ik dat ze ook porties voor één persoon leveren. Dat mis ik bij de grote supermarkten.

Ik kom de winter wel zonder ongelukken door.