zaterdag 4 juli 2020

WACHTEN

Trump zei het al op de eerste dag van zijn presidentschap: "America First!" Nu heeft hij dat uitgangspunt van zijn politiek heel duidelijk in de praktijk gebracht. De Belgisch krant De Standaard (maar ook andere media) maakt er melding van: De Amerikaanse overheid heeft tot eind september zowat de volledige productie van het ­covid-19-geneesmiddel Remdesivir opgekocht.

Op de website van het College ter beoordeling van geneesmiddelen valt te lezen: Uit betrouwbare onderzoeken blijkt dat patiënten, die met longontsteking in het ziekenhuis liggen en extra zuurstof krijgen, door behandeling met remdesivir gemiddeld vier dagen eerder herstellen. Ook lijkt de kans op overlijden kleiner. Daarnaast is er voldoende bekend over de bijwerkingen en risico’s van het medicijn voor deze patiënten.

God (of Allah, of vul je eigen opperwezen in) verhoede dat het eerste betrouwbare vaccin tegen Covid-19 gepatenteerd wordt (terwijl Trump nog - of opnieuw - president is) door een Amerikaans farmaceutisch bedrijf, dat dus het alleenrecht op productie en verkoop van het vaccin krijgt, want je kunt er donder op zeggen dat Trump de totale productie van het vaccin opkoopt tot de complete bevolking van de VS (volgen gegevens van de CIA uit 1917 326.625.791 mensen) is gevaccineerd. Die andere ca 7,5 miljard mensen moeten maar even wachten.