vrijdag 16 januari 2015

Disco

Je kunt het tegenwoordig niet zo gek, of zo saai, bedenken of het moet opgeleukt worden. Nu is het, schrijft Het PAROOL de beurt aan de supermarkten: Boodschappen doen is ontzettend saai: lange rijen, chagrijnig personeel en je kan nooit wat vinden. Dat moet leuker kunnen, dachten een paar ondernemers in Amsterdam. Ze organiseren op vrijdag 6 februari een uurtje disco-boodschappen doen.

Ik ben nog nooit in een disco geweest. Ik ken het verschijnsel alleen van film en tv. Als ik daaraan denk, denk ik ook: 'God verhoede dat we die pestherrie in de supermarkt te verduren krijgen.' Ik heb al een hekel aan 'gewone' muzak. Ik mijd kroegen waar de muziek zo hard staat, dat je nauwelijks een goed gesprek kunt voeren. Ik heb een bloedhekel aan de 'muziek' die ik te horen krijg als, 'helaas, al onze medewerkers in gesprek zijn'.

Het is nog niet bekend welke supermarkt wordt omgetoverd tot disco: 'We zijn in gesprek met verschillende supermarkten, maar we hebben er nog geen gevonden,' zegt Aartsen. Hij organiseerde eerder het tomatengevecht op de Dam. Dat tomatengevecht zal vast wel ook heel leuk geweest zijn voor mensen die kicken op ongein.

Gaan we nou zitten wachten tot iemand vind dat een reisje met het openbaar vervoer ook minder saai kan?