woensdag 16 augustus 2017

NORMAAL

Er is in ieder geval één ding weer normaal: mijn bloeddruk. Die was gisteren weer de, in ieder geval voor mij, tamelijk gebruikelijke 150/70. Ik werd ook weer losgekoppeld van het infuus. Ik vind het altijd een ramp dat je bij iedere verplaatsing dat ding moet meeslepen. Nu moest ik ook nog elke keer  een stekker uit het stopcontact halen en weer terug doen, vooral lastig als je i33n het holst van de nacht een plasje wilt doen .

Eergisteren, tegen het eind van de middag vroeg ik of de echo nog gemaakt zou worden. Nee, dat hoefde niet meer, want het ging beter. Nou, fijn! Gistermorgen werd ik uit mijn ontbijt gehaald voor ......  het maken van een echo.

Tot nu toe heb ik niet gehoord wat de uitslag is van de echo. Ik neem aan dat ik dat straks te horen krijg van de longarts.

Dat ik de antibiotica weer als pil krijg i.p.v. via het infuus, lijkt me een redelijke aanwijzing voor het feit dat ik vandaag naar huis mag. Ik kom nog meet een update.

UPDATE 11:33 uur

Oké, morgen ga ik weer naar huis. Het overschakelen van de infuus naar pillen heeft daar overigens niets mee te maken. Ze willen gewoon even kijken of die pillen ook goed werken.

De echo heeft uitgewezen dat de zwelling in de hals voornamelijk door vocht veroorzaakt werd. Het deed ook geen pijn als er op gedrukt werd. Het is me nog onduidelijk waar die keelpijn vandaan kwam, maar dat laat ik maar zo.

Morgen komt er dus een einde aan mijn geheel verzorgde korte 'vakantie'. Alleen de terugreis zal ik zelf moeten regelen en betalen (1 euro en 20 cent).