maandag 29 juni 2015

HAPJE

Wanneer je door Amsterdam wandelt, fietst of rijdt en je hebt plotseling trek in een hapje van 't een of ander, dan hoef je in het algemeen niet lang te zoeken. Als er geen patatzaak, haringkar, broodjeszaak of shoarmatent in de buurt is, is er wel een café waar je een tosti kunt krijgen. Maar kennelijk zijn er nog niet genoeg locaties waar je iets te eten kunt aanschaffen, want, lees ik in Het PAROOL, er zijn 24 locaties aangewezen waar een 'foodtruck' (Een soort Rollende Keuken) mag staan. De gemeente stelt twee eisen: ze mogen niet alleen maar patat en hotdogs verkopen en ze moeten elke dag rouleren.

De krant beschrijft vijf van die foodtrucs. Drie ervan zullen o.a. bij het Vondelpark komen te staan. Waarom juist daar? In het Vondelpark zelf zijn al vier gelegenheden waar je iets te eten en drinken kunt aanschaffen, waaronder een compleet restaurant. Wat is de toegevoegde waarde van die foodtrucs?

Die 24 locaties zijn verspreid over Amsterdam, maar in Noord is er geen. Zal ik die missen? Dacht het niet. In het winkelcentrum dat ik dagelijks bezoek bevinden zich twee patatzaken, twee haringkarren, twee shoarmatenten, diverse café's en restaurants, waaronder La Place van V&D en dat van de Hema. Bij AH en Jumbo kun je ook kant en klare sandwiches aanschaffen. Bij Bakker Bart en Vinny's Bakery verkopen ze ook belegde broodjes. Ook nog een foodtruc zou wat overbodig zijn. Maar misschien gaan ze het 'hip' vinden.