zaterdag 27 augustus 2011

Dom

Gistermiddag kwam ik thuis na een zeer aangename en onderhoudende lunch met 'Zuster Klivia', ook bekend als 'Silly Me' van het gelijknamige blog. De lunch vond plaats op een terras 'ergens in de Randstad', waar het tussen alle buien door wonderwel droog bleef en de temperatuur aangenaam was. Het werd wel weer eens tijd, want het was al weer maanden geleden dat we elkaar face to face ontmoet hadden. Dat hield geen contactarmoe in, want er gaan maar weinig dagen voorbij waarop er niet diverse e-mailtjes uitgewisseld worden. Ik was dan ook blij dat ze een week geleden terugkwam van haar vakantie in Frankrijk met Vlam en dochter.

Maar goed, dat heeft allemaal niets te maken met het 'Dom' hierboven. Thuisgekomen zette ik de pc aan. Nadat ik een theezakje in heet water had gehangen, klikte ik op het icoontje van Firefox. Dat leidde tot de mededeling dat Firefox geen server konden vinden. Ook Internet Explorer en Chrome slaagden er niet in mij met het wereldwijde web te verbinden. 's Ochtends had ik nog volop verbinding gehad. Ik keek naar mijn Experiabox, die ervoor zorgt dat ik kan internetten, bellen en tv kijken. Alle lampjes die daarop moeten branden deden dat ook.

Kort voor ik 's ochtends mijn woning had verlaten, was daar min of meer recht boven en aardig felle onweersbui voorbij getrokken die zijn reis over de rest van het land vervolgde. Ik kon mij voorstellen dat ergens inslaande bliksem de verbinding tussen mij en KPN verbroken had. Ik besloot de helpdesk te bellen. Voor ik dat besluit tot uitvoer bracht realiseerde ik mij wat er aan de hand was. Ik heb ooit eens gelezen dat de elektrische ontladingen die het onweer veroorzaken er ook toe kunnen leiden dat gevoelige elektrische apparaten als pc en tv beschadigd worden. Ik heb geen idee of dat een bakerpraatje is of keiharde wetenschap. In ieder geval: je zou die beschadiging kunnen voorkomen door de apparaten los te koppelen van alles waarmee ze verbonden zijn. Dat schoot mij dus 's ochtends, met dat onweer recht boven mijn hoofd, te binnen. Better safe than sorry, dacht ik toen.

Enkele seconden later vond Firefox de server.
x