zaterdag 24 maart 2018

FIETSEN

Ik kan weer fietsen! Ik bedoel daarmee niet te zeggen dat ik het fietsen verleerd had en het opnieuw aangeleerd heb. Tot een jaar of twee geleden reed ik nog vrij vaak op een (elektrische) fiets. In principe zou dat nog wel kunnen, maar gezien de toestand van mijn longen leek mij dat niet raadzaam.

Kort geleden maakte ik (op het internet) kennis met de 'Easy GO'. Dat is een elektrische driewielerfiets. Belangrijk voordeel is natuurlijk dat ik, als ik even wil/moet uitpuffen, ik dat (vrijwel) overal kan doen en toch rustig kan zitten.

De Easy GO heeft nog een belangrijke eigenschap. Hij is, na een simpele handgreep, ook te gebruiken als scootmobiel. Heb ik helemaal geen adem genoeg meer om door te fietsen, dan kan ik toch nog een heel eind komen. Het (maximum) bereik van de Easy GO is ook een stuk groter dan die van mijn scootmobiel: 100 vs 40 km. Ik kan dus weer aardige fietstochtjes maken, de stad in of, aan de andere kant van de A10, het platteland op.

Ik had de Easy GO een aantal weken geleden besteld en hij werd gisteren gebracht. Mooi op tijd dus om als cadeau te dienen. Ik krijg niet veel verjaardagscadeautjes, want ik vier mijn verjaardagen niet. (De laatste keer was 19 jaar geleden.) Ja, ik ben vandaag voor de 79ste keer jarig. Vanochtend zijn mijn zussen komen koffie drinken (bij een moorkop), maar verder ontvang vandaag niemand. Ik zeg nu maar vast dat ik ook mijn 80ste verjaardag niet zal vieren.